#wijschoolleiders én OOP’ers slaan alarm!

, , Comment closed

Net als alle schoolleiders en OOP’ers in Nederland hebben ook onze schoolleider Marjolijn Willemse en OOP’ers Monique, Conny en Frédérique, om 09.00 ALARM geslagen d.m.v. een ontruimingsoefening. Bij de vorige stakingen, hebben ook de OOP’ers (Onderwijs Ondersteunend Personeel) mee gestaakt, en ook nu was het hele team solidair en had tijdens de ontruimingsoefening óók een rood t-shirt aan!
Het is natuurlijk heel vreemd dat de bonden zich bij de vorige stakingen niet hard hebben gemaakt voor ál het personeel in het primair onderwijs, want iedereen heeft recht op een eerlijk salaris! Inmiddels hebben de leerkrachten er wel meer geld bij, dus nu wordt het hoog tijd dat ook directie en OOP’ers de (financiële) waardering krijgen die zij verdienen! Ook wordt het hoog tijd dat alle salarissen in het Basisonderwijs gelijk getrokken worden met het Voortgezet Onderwijs (ook in het VO verdienen de directie, conciërge en administratief medewerkers meer dan in het basisonderwijs, dus niet alleen het onderwijzend personeel).

Enkele foto’s hebben wij per mail naar de AVS (Vakbond voor schoolleiders) gestuurd.
De ingestuurde foto’s zullen gebundeld worden en onder de aandacht worden gebracht van Minister Slob, de politiek en alle sociale partners.

Leuke bijkomstigheid: de eerste ontruimingsoefening van dit schooljaar hebben we alvast gehad en is heel goed verlopen. Iedereen stond binnen 2 minuten op de vluchtplek!

Foto’s van onze ALARM-oefening om 09.00 uur.