Herdenking school nr. 1 en school nr. 2

, , Reacties uitgeschakeld voor Herdenking school nr. 1 en school nr. 2

Eerst mochten alle Joodse kinderen en Joodse onderwijzers niet meer naar school. Later kwamen er scholen speciaal voor Joodse leerlingen en Joodse onderwijzers. De bezetter vond het niet nodig om die scholen een naam te geven. Onze school, die destijds uit 3 scholen bestond, werd school nummer 1 (Oudeschans) en school nummer 2 (Nieuwe Uilenburgerstraat).

Morgenochtend herdenken wij de kinderen en meesters en juffen die in WO II uit onze klassen verdwenen. Tussen 09.45 en 12.00 uur zal per groep het gedicht “Naar buiten” van Ida Vos worden voorgedragen. Daarna zullen de namen genoemd worden van de leerlingen en meesters en juffen die bij ons op het raam in de hal van de Nieuwe Uilenburgerstraat staan en waarvan wij weten dat zij bij ons op school zaten. Al deze namen zijn ook door onze kinderen op een steentje geschreven en deze zullen worden neergelegd samen met een bloem.

Daarna houden we 1 minuut stilte.

Bij de Oudeschans, school nummer 1, komen steentjes te liggen die gekleurd zijn door de kinderen van groep 3 en onze kleuters.