Meer dan rekenen en taal 2

, , Reacties uitgeschakeld voor Meer dan rekenen en taal 2

Natuurlijk zorgen wij dat onze basisvakken in orde zijn. Maar voor het kinderbrein zijn nog meer zaken van belang. Daarom zorgen wij dat onze kinderen zingen, uitstapjes naar musea hebben en bijvoorbeeld leren discussiëren. Deze weken gaan we naar de grote musea en dan is het toch echt wel een voorrecht dat wij in Amsterdam wonen. De kleuters en de groepen 4 gaan naar het Van Gogh Museum, de groepen 3 en 5 t/m 8 gaan naar het Rijksmuseum en dan zijn er ook nog groepen die naar het Stedelijk Museum gaan. Deze uitstapjes kunnen wij maken omdat de Gemeente Amsterdam alle scholen hierbij financieel steunt.

De bezoeken die we de komende tijd aan het Concertgebouw gaan brengen worden gefinancierd door de Ouderraad. Maar voor het vervoer met bussen maken wij gebruik van de busritten die de Gemeente beschikbaar stelt.

De groepen 3, 4 en 5 krijgen de komende weken, naast de reguliere muzieklessen van Christie de Wit, les van studenten van het Conservatorium. Ook zijn er lessen over de aanstaande bezoeken aan het Concertgebouw.

Foto’s hieronder gemaakt in het Rijksmuseum (waar wij graag de complimenten in ontvangst namen over het goede gedrag van onze leerlingen).

heerlijk die nr 14 !
even ook poseren

Veel kijken maar natuurlijk ook ‘zelf doen’

In de groepen zijn we natuurlijk sowieso met het thema bezig

Mondriaan ook bij de kleuters!
De Schreeuw bij de kleuters
zelfportret, net als Rembrandt
groep 3