Wij staken vrijdag 15 maart

, , Comment closed

Van 11 t/m 15 maart organiseren de onderwijsbonden een landelijke actieweek voor het basis-, voortgezet- en hoger onderwijs. Inzet is een structurele jaarlijkse investering van 4 miljard euro: 3 miljard voor het basis- en voortgezet onderwijs en 1 miljard voor de hogescholen en universiteiten. De actieweek zal op 15 maart worden afgesloten met een landelijke stakingsdag.

Ook op De Witte Olifant ondervinden wij in toenemende mate de negatieve gevolgen van achterblijvende investeringen in het onderwijs. Er zijn hierdoor te weinig middelen om het vak aantrekkelijk te laten zijn voor (nieuw) personeel en vacatures zijn niet eenvoudig in te vullen.

Om de onrust voor de leerlingen zoveel mogelijk te beperken heeft het team besloten niet mee te doen aan de acties gedurende de week, maar wel mee te doen met de staking op vrijdag 15 maart. De school is dan gesloten, zodat de teamleden hun stem kunnen laten horen op het Malieveld in Den Haag.

Wij begrijpen dat een dag staken voor u lastig kan zijn. De leerkrachten staan ook liever voor de klas, maar ze voelen de noodzaak zich op deze manier hard te maken voor de toekomst van het onderwijs, voor uw en onze kinderen!