10 maart 2022

W4Kangoeroewedstrijd

De W4Kangoeroewedstrijd is een reken- en wiskundewedstrijd die jaarlijks in maart op heel veel scholen wordt georganiseerd. Ook bij ons op school! 28 leerlingen van groep 5 t/m 8 doen hier op 17 maart bij ons op school aan mee.


De W4Kangoeroe reken- en wiskundewedstrijd heeft als doel je te laten ervaren dat wiskunde (en rekenen) heel leuk en uitdagend kan zijn, voor iedereen op zijn eigen niveau. Je hebt een gezond stel hersens en het kan geen kwaad die eens te laten kraken.
Ontdek dat je meer kunt dan je zelf dacht. En wat is er leuker dan te laten zien dat je meer kunt dan jouw meester of juf van je had verwacht! Bovendien kun je nog leuke prijzen winnen ook ... 

Wiskunde zou eigenlijk door iedereen het allerleukste vak gevonden moeten worden.
Waar vind je zo veel uitdagende puzzels en hersenkrakers?
Net zoals je met gymnastiek en sport je spieren traint, zo kun je je grijze cellen in conditie houden met de hersengymnastiek van W4Kangoeroe.

 

Wat nu al kan is oefenen, zodat de leerlingen alvast een beetje weten wat er straks gaat komen. Oefenen kan op de deze website . Daar staan per versie enkele opgaven klaar om te oefenen. De echte wedstrijd zal er ook ongeveer zo uitzien. Misschien leuk om dit eens uit te proberen! Dit is ook leuk voor leerlingen die dit jaar niet mee doen.